Šareni i svijetli stan na Manhattanu

Šareni i svijetli stan na Manhattanu

Axis Mundi Design, multidisciplinarna tvrtka sa sjedištem u New Yorku, osmislili su šarenu i svjetlom ispunjenu unutrašnjost ovog stana od 63 m2 koji se nalazi u Meatpackingu na Manhattanu. Tim odgovoran za projekt usmjerio se na ocrtavanje izvanrednih značajki prostora, iznenađujući i bogatim dekorom. Počevši od zebrano drvenog poda, stolca u obliku jaja, staklenog stola za kavu, sve do spektakularnog lustera, stan izgleda “très chic”.

Kromatska živost pulsira u cijeloj kući stvarajući jaku pozitivnu energiju, čineći da cjelokupni stan sjaji. Zapanjujući detalji, kao što su živo obojeni jastuci, moderni kamin i veseli tepih, stvaraju snažan osjećaj udobnosti i sofisticiranosti. Jedan od najistaknutijih značajki prostora je dramatična lučni prozor koji ispunjava dnevni boravak prirodnim svjetlom te on izgleda veći i otvoreniji.

Do glavne spavaće sobe, koja se nalazi na gornjem katu, vode čelične stepenice rađene po narudžbi. Prostor spavaće sobe je napravljen kao galerija nad dnevnim boravkom, a zaštićen je s ogradom od pjeskarenog stakla, koja čuva privatnost, ali i omogućuje da svjetlo prodre do spavaće sobe na gornjoj razini. Apsolutno nam se sviđa plavi zid iza kreveta! Izgleda svježe, oštro i moderno. Baš kako volimo!