Skandinavski dizajn

 

Kao što smo spomenuli u prethodnom članku Top 10 savjeta za dizajn interijera u skandinavskom stilu, skandinavski stil je bezvremenski. Odlučite li se za primjenu ovoga stila u uređenju svog doma, možete biti sigurni da ćete s lakoćom uživati u njemu niz godina. Skandinavski stil nikada ne izlazi iz mode te se u skandinavskim zemljama on uspješno primjenjuje od polovice prošlog stoljeća pa sve do danas, kada dostiže popularnost diljem svijeta.

Pošto jučerašnji članak nema tako bogatu galeriju fotografija, danas smo odlučili nadovezati se na isti te za vas pronaći samo najbolje od skandinavskog dizajna.

skandinavski-dizajn01

U galeriji ćete pronaći i fotografije popularnih stolaca za koje smo već dobili nekoliko upita. Radi se o stolcima koje često možete naći u skandinavskim blagovaonicama , a zovu se Eames DSW. Dizajnirali su ih Ray i Charles Eames 1950-ih za Muzej moderne umjetnosti na natječaju u dizajnu povoljnog namještaja. Originalni Eames DSW izrađen je od plastičnog sjedišta, crnog metalnog okvira ispod sjedišta te drvenih nogu. Danas se replike ovih stolaca s ponekim izmjenama u dizajnu mogu pronaći u mnogobrojnim trgovinama namještajem, no nažalost, cijena im nikako nije povoljna kao što je možda nekada bila. Unatoč tome, vrlo su popularni i cijenjeni u uređenju doma diljem svijeta.