Soba za bebe

Uobičajen dizajn sobe za bebe sastoji se u bojanju zidova – plava je za dečke, a roza za curice. No u ovom članku nudimo vam puno zanimljivih ideja kako bi vaš kutak za bebu bio što ljepši.

Većina nas nije u mogućnosti urediti posebnu sobu za bebu, u koju ćete smjestiti krevetić (kinderbet), ormare, puno plišanih životinja i udoban naslonjač za dojenje. No složit ćete se s nama, da bebi u prvoj godini života nije potrebna posebna soba, pa krevetić možete staviti u svoju spavaću sobu. Pazite samo da nije na propuhu ili blizu radijatora. A vjerojatno vam neće biti problem ni spavanje u šarenoj sobi, pa cijelu sobu možete prebojati tako da vašem djetetu bude što zabavnije.

I osnovno – razmislite o tome gdje ćete držati bebinu odjeću, pelene, gazice, kremice i vlažne maramice.

Ne zaboravite na to da soba bude zabavna i šarena – plišane igračke su neizostavan dio svake dječje sobe, kao i slike, natpisi na zidovima i naravno, žirafa!

Odabir krevetića

Kod odabira krevetića razmišljajte o funkcionalnosti, sigurnosti i udobnosti. Bebi nije važan dizajn kreveta – bit će joj udobno i u krevetiću koji ste dobili od rođaka ili prijatelja. Samo madrac mora biti nov. Mislite na to da beba raste te je najbolje odabrati krevetić s podnicom koja se po potrebi može dizati i spuštati – dok je beba mala podnica je gore, a kad se počne penjati preko ogradice podnicu spustimo.

Na nekim slikama vidjeli smo dječji krevetić s ladicom, što je odlična ideja za mali prostor, jer omogućuje više mjesta za pohranu.

Polina Tankilevitch on Pexels

Mitch Oram on Pexels

sacramentostreet.com

 

Ormarić za previjanje bebe

Ormarić za previjanje jako je praktična stvar i bilo bi dobro isplanirati mjesto za njega. U ladicama možete držati pelene, maramice i robu za bebu, dok se na gornjoj površini nalazi podloga za previjanje. Uvijek je jednostavnije ukoliko bebu previjate tako da stojite kod nogica, pa i to predvidite kod planiranja mjesta za ormarić. Kad beba naraste ormarić uvijek možete iskoristiti za spremanje odjeće.

Ne nasjedajte na ormariće s ugrađenom kadom – nisu praktični i na kraju ćete kadu koristiti u kupaonici.

Na prve tri fotografije vidimo zanimljive ideje s kombinacijom krevetića i ormarića (pa čak i naslonjača za dojenje). Ideje su odlične za mali prostor, ali razmišljajte o tome da ćete krevetić na kraju prodati ili pokloniti u kompletu te ćete morati kupiti novi namještaj za spremanje bebine odjeće.

Sarah Chai on Pexels

fawnoverbaby.com

suddenlyinspired.wordpress.com

Prirodni materijali su najbolji

Kad birate namještaj, posteljinu i odjeću za bebu, pa čak i igračke, najbolje je da budu od prirodnih materijala, pamuka, drva i slično.

camillestyles.com

Temperatura prostorije

Bebi ne smije biti hladno, ali ukoliko ju previše zabundate beba će se oznojiti i osuti. Soba ne smije biti pretopla – najbolja je temperatura oko 22 stupnja. Zrak ne bi smio biti suh, pa zimi na radijatoru držite posudu s vodom ili kupite ovlaživač zraka. Nemojte dodavati nikakve mirise ili u sobi držati osvježivaće prostora.

Za kraj ćemo vam odati jednu tajnu – sve što vam treba za uređenje savršene dječje sobe nalazi se na zadnjoj slici.

lifeatcloverhill.com

Imate li još kakvih prijedloga oko potrebnih stvari pri uređenju sobe za bebe? Pišite nam u komentarima, zanima nas vaše mišljenje!

Please follow and like us:

Leave a Comment

error

Pokaži svima svoju kreativnost u uređenju svoga doma! Prijavi se na: info@uredjenje-doma.com