Stan u Madridu

Dom u ovoj priči, dizajniran u studiju Egue Y Seta, smjestio se na tri pravokutne etaže koje završavaju potkrovljem pod kojim se može naći polica s knjigama dvostruke visine.

Oko kuće se nalazi mali vrt, sve do njene sjeverne strane, gdje se nalazi terasa s bazenom. Iza dvostrukih kliznih, staklenih vrata, u samom srcu prizemlja ove kuće nalazi se veliki dnevni boravak ispunjen knjigama poznatih autora i njihovim likovima koji nas gledaju iz svakog kutka police za knjige veličine trideset četvornih metara. Možemo ih sve pročitati dok odmaramo u jednom od starih naslonjača iz pedesetih, koji se nalaze uz veliki Chesterfield kožni kauč.

stan-u-madridu_uredjenje-doma-002

stan-u-madridu_uredjenje-doma-004

stan-u-madridu_uredjenje-doma-008

stan-u-madridu_uredjenje-doma-011

stan-u-madridu_uredjenje-doma-014

Dnevni boravak je samo par koraka udaljen od otvorene, ali odvojene kuhinje, koja je postavljena u praktičan i ugodan prostor, gdje je bjelina kuhinjskog namještaja u kombinaciji s toplom teksturom drvenog stola i sivim, robustnim betonskim podovima. Ovaj kat završavamo s malim kućnim uredom, kao i WC-om s tuš kabinom. Tu su dizajneri odlučili koristiti samo dva materijala – mikro-cement i drvo – stvarajući jasan prostor neupitne praktičnosti i formalne čistoće.

stan-u-madridu_uredjenje-doma-016

stan-u-madridu_uredjenje-doma-017

stan-u-madridu_uredjenje-doma-020

stan-u-madridu_uredjenje-doma-024

stan-u-madridu_uredjenje-doma-025

stan-u-madridu_uredjenje-doma-028

Spavaće sobe smjestile su se na katu, zajedno s pripadajućim kupaonicama, dok je na vrhu smještena prostorija za odmor i čitanje, zajedno s pripadajućom mrežom, praktično smještenom u prostoru.Vicugo Foto

Fotografija: Vicugo Foto