Stan u skladištu u Londonu

stan-u-skladistu-u-shad-thamesu_uredjenje-doma-01

Nitko ne zna Shad Thames kao Almas Shamsee iz Maisha dizajna. Nakon što je i sama dugo živjela na tom području, ona je arhitekt kojeg zovete kad želite preurediti prostor u ovoj četvrti Londona. Potkrovlje se moralo transformirati iz stana s jednom spavaćom sobom i kupaonicom u stan s dvije spavaće sobe i dvije kupaonice, što je uključivalo kompletnu reorganizaciju prostora. Zato je kuhinja pomaknuta dalje u potkrovlju, uokvirivši otvoren aranžman dnevnog prostora s blagovaonicom i dnevnim boravkom.

stan-u-skladistu-u-shad-thamesu_uredjenje-doma-05

stan-u-skladistu-u-shad-thamesu_uredjenje-doma-06

Kuhinjski elementi napravljeni su po mjeri Maisha Design-a, u tamno plavoj boji s kvarcnom radnom plohom, čija površina reproducira mramor. Ova nijansa nastavlja se kroz cijeli dnevni prostor i prenosi toplinu na razdjelnike koji čine potkrovlje. Viseća svjetla Johna Lewisa iznad kuhinjskog otoka dašak su profinjenosti. Tkanina korištena na sjenilima i zavjesama dodaje nijanse u prostor.

stan-u-skladistu-u-shad-thamesu_uredjenje-doma-07

stan-u-skladistu-u-shad-thamesu_uredjenje-doma-08

stan-u-skladistu-u-shad-thamesu_uredjenje-doma-09

U prostoru za blagovanje nalazimo stolce u obliku slova L, sa stolom u provincijskom stilu od prirodnog, jakog drveta. LED i viseća rasvjeta, zajedno s osjetljivom, tamnom tkaninom na stolcima, podiže prostor i daje mu pravi osjećaj bliskosti – idealno za zabavu.

stan-u-skladistu-u-shad-thamesu_uredjenje-doma-02

stan-u-skladistu-u-shad-thamesu_uredjenje-doma-03

stan-u-skladistu-u-shad-thamesu_uredjenje-doma-04

Dnevni prostor nastavlja s tamnije plavom nijansom, koristeći tkaninu istog uzorka na ukrasima prozora i jastučićima. Ogromne, moderne nadstrešnice ublažene su dugim zavjesama, dajući sobi bogatiji osjećaj.

stan-u-skladistu-u-shad-thamesu_uredjenje-doma-10

stan-u-skladistu-u-shad-thamesu_uredjenje-doma-11

stan-u-skladistu-u-shad-thamesu_uredjenje-doma-12

stan-u-skladistu-u-shad-thamesu_uredjenje-doma-13

stan-u-skladistu-u-shad-thamesu_uredjenje-doma-14

Jedan iznimno važan detalj apartmana nalazi se u kupaonici, Almas pojašnjava: “Ja općenito nagovaram klijenta da odustane od stvari koje možda želi u svom stanu i zahtjevam da odabere ono što mu je stvarno potrebno. Kupac je kolosalni Liverpool United fan, tako da je na vrhu popisa bio smještaj Liverpool loga “YNWA” (You Never Walk Alone) na neko mjesto. Umetnuli smo ga kao dio pločica u kupaonici, a klijentu je to najdraži element prostora! ”

stan-u-skladistu-u-shad-thamesu_uredjenje-doma-15

Arhitekti: Maisha Design
Lokacija: London, Velika Britanija
Godina: 2015
Fotografije: Maisha Design