Super mali stan s potpuno iskorištenim prostorom

Kad pogledate ovaj mali stan od 30 četvornih metara, prvo što pomislite je – ovako se živi u malom prostoru. Ovaj dom je pun izrađenih dodataka po mjeri i pametnim rješenjima, a možda je i najučinkovitiji stan koji ste ikad vidjeli.

super-mali-stan_uredjenje-doma-01

super-mali-stan_uredjenje-doma-02

super-mali-stan_uredjenje-doma-03

super-mali-stan_uredjenje-doma-04

super-mali-stan_uredjenje-doma-05

I treba biti, jer u njemu živi dvoje ljudi i jedna mačka, a u ovaj mali prostor nekako su uspjeli ugurati spavaću sobu, kupaonicu, dva ormara (od kojih je jedan u potpunosti posvećen cipelama), perilicu/sušilicu rublja, gurmansku kuhinju (s perilicom suđa!) i iznenađujuće prostrani dnevni boravak. Kako su u tome uspjeli? Pa, u njemu apsolutno nema beskorisnog prostora. Gledajući tlocrt fascinantno je kako se sve uklapa i koliko različitih mjesta za pohranu ima u ovom malom stanu.

super-mali-stan_uredjenje-doma-06

super-mali-stan_uredjenje-doma-07

super-mali-stan_uredjenje-doma-08

super-mali-stan_uredjenje-doma-09

super-mali-stan_uredjenje-doma-10

Prva stvar koju ćete vjerojatno primijetiti kad uđete u stan je kako je kuhinja velika. Neke stvari su već bile izgrađene kad su novi vlasnici kupili stan, kao podest za krevet, ali su kod preuređenja donijeli odluku da će prioritet staviti na kuhinju, za koju su znali da je važna njihovom načinu života. Dugi red svjetlucavih kuhinjskih ormarića gledaju na dnevnu sobu, u kojoj se nalazi samo tri komada namještaja u cijelom stanu: kauč, fotelja i stolić za kavu. A stolić za kavu skriva tajnu – to je vintage dizajn koji se pretvara u stol za blagovanje za četiri osobe.

super-mali-stan_uredjenje-doma-11

super-mali-stan_uredjenje-doma-12

super-mali-stan_uredjenje-doma-13

 

Tamne boje ugrađene police za knjige u dnevnom boravku izgledaju kao da se povlače, vizualno povećavajući prostor. S druge strane police za knjige, u malom kutku je uvučen krevet, s ladicama za pohranu ispod kreveta. S druge strane spavaće sobe su dva ormara, a kroz hodnik između ormara je kupaonica, koja uključuje genijalni zahod za mačku ugrađen u jedan od ormarića. Svaki dio namještaja ima svrhu.

super-mali-stan_uredjenje-doma-14