SUVI House s tlocrtima

suvi-house_uredjenje-doma-01

SUVI House je privatna rezidencija u Guayaquili u Ekvadoru. Projektirali su ju Maria Lorena Apolo & Architects. Projekt je izgrađen na zemljištu veličine 475 četvornih metara, dok sama kuća ima 340 četvornih metara.

Međuigra prostora u kući, generiranih u obliku slova H, naglašava ravne linije i grube materijale poput drva, stakla i izloženog betona.

Glavni koncept kuće vrti se oko središnjeg unutarnjeg vrta, koji dijeli, ali istodobno i vizualno povezuje različita okruženja isticanjem vodoravnih cirkulacija i perspektiva iz prizemlja na kat i obrnuto.

U vrtu je fokus stavljen na stablo plumerije unutar staklene kutije, koja postaje glavna vizualna točka iz svake perspektive u društvenom području. Ovaj vrt su prirodna pluća i sustav za hlađenje kuće – otvaranjem prozora pruža ventilaciju svakom prostoru. Stablo dijeli ulaz dvoranu s izlazom na natkrivenu terasu koja je glavni hodnik između kuhinje i društvenog područja. Lagana drvena struktura krova je povezujući element među svim prostorima prizemlja i bazena, čineći prizemlje potpuno otvorenim prostorom.

Na katu se nalaze 4 spavaće sobe, povezane koridorom od staklenih i drvenih zaslona, koji u kuću unose siluetu stabla plumerije.

suvi-house_uredjenje-doma-02

suvi-house_uredjenje-doma-03

suvi-house_uredjenje-doma-04

suvi-house_uredjenje-doma-05

suvi-house_uredjenje-doma-06

suvi-house_uredjenje-doma-07

suvi-house_uredjenje-doma-08

suvi-house_uredjenje-doma-09

suvi-house_uredjenje-doma-10

suvi-house_uredjenje-doma-11

suvi-house_uredjenje-doma-12

suvi-house_uredjenje-doma-13

suvi-house_uredjenje-doma-14