Top 5 trendova u uređenju vrtova [2018.]

Proljeće je stiglo i vjerojatno provodite sve više slobodnog vremena vani. Pravo je vrijeme za uređenje balkona, terasa i vrtova u udobne oaze za opuštanje i druženje. Svoj vanjski prostor možete lako urediti ili preurediti uz nešto novca i pokoju ideju. Učinite svoj vrt predivnim uz sljedećih top 5 trendova u uređenju vrtova u 2018. godini!

1. Mali vrtovi

Ove godine javlja se trend stvaranja manjih i intimnijih prostora za druženje u vrtu. Ukoliko imate veći vrt, a želite urediti manji prostor za sjedenje, poslužite se drvećem, živicom ili biljkama u lončanicama kao pregradama.

📸 Jarrett Yoshida Design

📸 Siol Studios

2. Vertikalni vrtovi

Vertikalni vrtovi izvrsno su rješenje za manje vrtove, terase i balkone jer ne zauzimaju puno prostora. Posebno atraktivno izgledaju vertikalni vrtovi sa sukulentima.

📸 Eco Walls

📸 Bright Green Landscapes

3. Eco uređenje vrtova

Biljke koje je potrebno manje zalijevati (poput kaktusa i sukulenata) štede vaše vrijeme i novac. Za upečatljiv učinak, možete im dodati razne prirodne elemente poput šljunka ili većeg kamenja.

📸 Coffman Studios

4. Vodeni elementi

Vodeni elementi oživljavaju svaki vrt i vrlo su popularni među dizajnerima koji preferiraju eco vrtove. Fontana na fotografiji skuplja vodu u posudu te pomoću pumpe voda neprestano cirkulira cijelim sustavom.

📸 Teserra Outdoors

5. “Od vrta do stola”

Jedan od naših favorita u trendovima uređenja vrtova svakako je jestivi vrt, odnosno vrt s gredicama za uzgoj povrća i začinskog bilja. I u najmanjim vrtovima može se pronaći mjesto za uzgoj jestivih biljaka, bilo da se radi o drvenim sanducima ili čak lončanicama.

📸 Aloe Designs

📸 Fenton Roberts Garden Design

Izvor: https://freshome.com/