Topli obiteljski dom izvrsno uklopljen u okoliš

Proces dizajniranja, a zatim i izgradnje kuće koja uspostavlja savršenu komunikaciju sa svojom okolinom, uvijek predstavlja izazov. Kuća Chontay divan je primjer obiteljskog doma koji se izvrsno stapa s okolišem u kojem se nalazi.

topli-obiteljski-dom-izvrsno-uklopljen-u-okolis01

topli-obiteljski-dom-izvrsno-uklopljen-u-okolis02

 

Rezidencija se nalazi u Peruu te je dio projekta Marina Vella Arquitectos. Projekt se temelji na arhitekturi i urbanizmu, a ime je dobio po svojoj osnivačici, arhitektu Marini Velli. Kuća se nalazi na 5.800 četvornih metara okućnice i nudi ukupno 135 četvornih metara stambenog prostora. Iz kuće se pruža predivan pogled na planine, dolinu i bujnu vegetaciju koja ju okružuje.

topli-obiteljski-dom-izvrsno-uklopljen-u-okolis04

topli-obiteljski-dom-izvrsno-uklopljen-u-okolis05

 

Gradnja kuće bila je podijeljena u dvije faze – u prvoj su fazi izgrađeni betonski temelji i konstrukcija, dok su u drugoj fazi korišteni lokalni, prirodni materijali poput kamena, eukaliptusa i trske. Projekt tako koristi većinom održive materijale i tredicionalne tehnike gradnje, a dovršen je 2014. godine.

topli-obiteljski-dom-izvrsno-uklopljen-u-okolis06

topli-obiteljski-dom-izvrsno-uklopljen-u-okolis07

 

Stalna veza s prirodom naglašena je velikim prozorima i upotrebom prirodnih materijala. Podovi, vrata i prozori potpuno su izgrađeni od recikliranog drveta. Dnevna soba, blagovaonica i kuhinja zauzimaju površinu od 68 četvornih metara.

topli-obiteljski-dom-izvrsno-uklopljen-u-okolis08

topli-obiteljski-dom-izvrsno-uklopljen-u-okolis09

topli-obiteljski-dom-izvrsno-uklopljen-u-okolis10

 

Tri spavaće sobe, tavanski prostor, kupaonice i terase obuhvaćaju 67 četvornih metara prostora s pogledom na dolinu. U vrlo prostran otvoreni prostor smješteno je dječje igralište, sjenica, bazen, prostor s kaminom te zaklonjena blagovaonica na otvorenom. Sve prostorije u kući djeluju zajedno u međusobnoj harmoniji, kao i u harmoniji s okolišem.

topli-obiteljski-dom-izvrsno-uklopljen-u-okolis11

topli-obiteljski-dom-izvrsno-uklopljen-u-okolis12

topli-obiteljski-dom-izvrsno-uklopljen-u-okolis13

 

Izvor: Homedit