Transformirajući stan koji nudi puno u malo prostora

transformirajuci-stan-koji-nudi-puno_uredjenje-doma-01

Kad odlučite urediti svoj dom u pomodnom susjedstvu poput Gramercy parka na Manhattanu, morate prihvatiti činjenicu da bez obzira koliko uložili, nikada nećete imati puno prostora i prostranu sobu za goste. Umjesto toga, dizajneri tih interijera naučili su kako napraviti ugodan prostor za život u manje prostora. Stan koji prikazujemo u ovom članku, smješten u zgradi Gramercy parka, u potpunosti je adaptiran od strane kreativnog tima MKCA. Ovi briljantni umovi uspjeli su, korištenjem pokretnih zidova, kliznih vrata i kreativnog prostora, pretvoriti mali stan od 36 četvornih metara u spektakularni dom.

transformirajuci-stan-koji-nudi-puno_uredjenje-doma-01

Najveći i najznačajniji element stana je masivan klizni zid u kojem je smješten televizor i audio oprema. Pomaknut u jednu stranu ostavlja dovoljno prostora za rad i opuštanje na kauču pune veličine. Međutim, kad vlasnici povuku klizni zid na njegovim vodilicama, otkriva se bračni krevet, kao i ormari i garderoba.

transformirajuci-stan-koji-nudi-puno_uredjenje-doma-02

transformirajuci-stan-koji-nudi-puno_uredjenje-doma-03

transformirajuci-stan-koji-nudi-puno_uredjenje-doma-04

Zbog prilagođenog dizajna, tim je bio u mogućnosti razraditi svaki detalj, uključujući i električnu instalaciju, prilikom izrade ovog zida koji štedi prostor. Televizija nije samo pričvršćena za zid, nego ju je moguće zarotirati za 180 stupnjeva – to znači da se televizija može gledati i s kauča i iz kreveta. Nadalje, tu su i utičnice za budilicu i svjetiljke u noćnim ormarićima koji su integrirani u uzglavlje kreveta.

transformirajuci-stan-koji-nudi-puno_uredjenje-doma-12

transformirajuci-stan-koji-nudi-puno_uredjenje-doma-13

transformirajuci-stan-koji-nudi-puno_uredjenje-doma-14

transformirajuci-stan-koji-nudi-puno_uredjenje-doma-15

Radna površina možda nije tako prostrana kao neki kućni uredi, ali klizne stijene omogućavaju lako skrivanje radnog dijela dok vam rad nije na pameti. Isto vrijedi i za ormar i toaletni prostor.

transformirajuci-stan-koji-nudi-puno_uredjenje-doma-05

transformirajuci-stan-koji-nudi-puno_uredjenje-doma-06

transformirajuci-stan-koji-nudi-puno_uredjenje-doma-07

Kuhinja je vrlo prostrana za stan ove veličine, ostavljajući dovoljno prostora za pripremu hrane u slučaju da dođu gosti na večeru. Udobna, renovirana kupaonica s kliznim vratima i ormar za ručnike upotpunjuju ovaj intimni i moderan prostor.

transformirajuci-stan-koji-nudi-puno_uredjenje-doma-08

transformirajuci-stan-koji-nudi-puno_uredjenje-doma-09

transformirajuci-stan-koji-nudi-puno_uredjenje-doma-10

transformirajuci-stan-koji-nudi-puno_uredjenje-doma-11

Casal Diagram Final