Tri tematska stana s tlocrtima

Bilo da je riječ o štednji na skupom urbanom tržištu ili o svrhovitom izboru života za minimaliste koji se žele riješiti nereda, život u malim prostorima je sve popularnija opcija. U par navrata pisali smo o iznimno malim stanovima, sitnim prostorima otvorenih tlocrta i apartmanima manjim od 40 m2. U ovom članku opet idemo u tri gradska stana koji nude sve pogodnosti i blagodati mnogo većih prostora. Dizajneri su pazili kako bi odabrali elemente koji čine prostor lijepim ili funkcionalnim, a u mnogim slučajevima, oboje.

Umjetnički stan od 75 m2

Ovaj umjetnički stan u potkrovlju koristi puno bijelih i neutralnim tonova kako bi zadržao osjećaj otvorenog i prozračnog prostora. Dizajn također u potpunosti iskorištava visinu stropa od 4 metra s prozorima, policama i svjetiljkama koje cijelom prostoru daju elegantan i eklektičan ugođaj. Stan od 70 metara kvadratnih i nije tako mali, ali pametnim razmještajem i zanimljivom umjetničkom tematikom vizualno se dobio još veći prostor.

Jednosoban stan od 54 m2

Ovaj mali jednosoban stan ima vrlo osebujan nautički stil. Njime nije samo pružen jedinstven ugođaj po želji vlasnika, već se takav stil savršeno uklapa u ovaj mali prostor. Brod može biti luksuzan, ali na njemu moramo učinkovito koristiti sav prostor. Stan uključuje spavaću sobu s dnevnim boravkom, koji se može odvojiti kliznim unutarnjim vratima.

Šareni stan od 47 m2

Zadnji primjer malog stana koristi drugu ključnu teoriju dizajna interijera za male prostore – drži različite sobe odvojeno. U ovom stanu od 47 metara kvadratnih to je ostvareno namještajem i pregradama. Njegova paleta tropskih boja koje su raspoređene u prostoru uistinu oživljavaju cijeli stan. I kuhinja je nezaboravna s nevjerojatnim tropskim zidnim panelom, a sve zajedno pomaže da gosti svu pažnju usredotoče na svijetle i žestoke detalje.