Uređenje malih kuhinja

Uređenje malih kuhinja pravi je izazov pri uređenju doma. S obzirom na činjenicu da je uređenje malog životnog prostora vječna i neiscrpna tema, ovoga puta vam donosimo nekoliko ideja kako urediti malu kuhinju. U galeriji fotografija pronaći ćete suvremene kuhinje, kuhinje u skandinavskom stilu, kao i spoj tradicionalnih i modernih kuhinja.

Suvremeni način života od nas zahtijeva brzu i zdravu pripremu namirnica, stoga je korisno sav pribor za kuhanje držati nadohvat ruke. Pri uređenju malih kuhinja, uvijek je praktično potrebne sitnice i kuhinjska pomagala (noževe, kuhače, šalice, posudice sa začinima, pa čak i mikrovalne pećnice) objesiti na zid ili držati na malim zidnim policama, s ciljem uštede prostora i vremena. Držeći pribor na zidu ili u ormarićima, štedimo potreban prostor za rad na kuhinjskoj radnoj plohi.

Krenite hrabro u uređenje svoje male kuhinje i inspirirajte se našim idejama!

Evy Prentice on Unsplash

JOSBRA design on Unsplash

Ron Lach on Pexels

Imate li dio kuhinjskog zida na kojemu možete napraviti ormariće od poda do stropa, odlučite se i za ovu mogućnost – svaki centimetar spremišta svakako je potreban. Isto tako, umjesto klasičnih ormarića ispod radne plohe, odaberite ladice jer su preglednije i praktičnije za držanje lonaca, poklopaca i ostalog kuhinjskog posuđa.

Max Vakhtbovych on Pexels

Dobro iskoristite svaki kutak vaše kuhinje! Ako nemate dovoljno prostor u kuhinjskim ormarićima, možete postaviti puno šalica te zdjelica na policama na zidu.

Max Vakhtbovych on Pexels

Jean Van den Meulen on Pexels

Hakim Santoso on Pexels

U ovoj maloj kuhinji sve nekako izgleda skučeno i bez prostora, no to se može lako promijeniti tako što ćete dodati još polica na zidu za skladištenje posuđe, ili postaviti zidne ormariće. Vlasnici ove kuhinje su se dosjetili da postave i mali otok na sredini kuhinje koji odlično služi kao radna površina te ispod nje je super dodatak za skladištenje šalica, zdjelica, tanjura itd…

Charlotte May on Pexels

Chastity Cortijo on Unsplash

U ovoj kuhinji vidimo podosta mjesta za skladištenje ali malo radnog prostora. Stoga ako vam zafali prostora za rad, uvijek se možete snaći s blagovaonskim stolom ili nekim drugim stolić. Ipak je bolje da imate manje radnog prostora nego prostora za skladištenje, zar ne?

Misuto Kazo on Unsplash

Kako smo već napomenuli prije, ako nemate dovoljno prostora za skladištenje u kuhinjskim ormarićima, uvijek je dobra ideja postaviti otvorene police na zidu na kojima ćete postaviti puno posuda te kuhinjskih začina.

Beazy on Unsplash

Koliko god se neka kuhinja činila malena, način na koji ju možete vizualno povećati jeste da koristite svijetle boje za ormariće, elemente, posuđe… Ono što je također jako bitno je da imate dovoljno prirodnog svijetla u vašoj kuhinji.

Callum Hill on Unsplash

Ovo je jedna mala kuhinja u tamnoj boji. Ono što ju malo ‘podiže’ i čini većom su svijetle pločice na zidu te kuhinjski elementi u metalik i crvenoj boji i bijelo posuđe na otvorenim policama. Također, kako možemo vidjeti na fotografiji, ova kuhinja nema prevelik radni prostor te su vlasnici odlučili dodati mali otok u sredini na kojemu mogu raditi i skladištiti nepotrebne stvari. Lijepo i praktično!

olive Bauers on Unsplash

Kako vam se čine ovi primjeri malih kuhinja? Predstavlja li vam izazov uređenje malih prostora ili nemate problema s time? 

Ps. Kada smo već na temi malih kuhinja, OVDJE možete pogledati još jednu inspiraciju za uređenje malih stanova.

Please follow and like us:

Leave a Comment

error

Pokaži svima svoju kreativnost u uređenju svoga doma! Prijavi se na: info@uredjenje-doma.com