Valovit dom blizu Kynetona u Australiji [s tlocrtima]

Kuća Lauriston impresivna je suvremena građevina koju je 2016. godine kreirala australska arhitektonska tvrtka Seeley Architects sa sjedištem u Torquayu. Projekt, koji služi kao privatno prebivalište, nalazi se u blizini Kynetona, u državi Victoria u Australija i pokriva površinu od 380 četvornih metara.

Najistaknutija osobina ovog doma njegov je krov, valovita struktura koja okrunjuje cjelokupnu zgradu koja je oblikovana gotovo potpuno zidovima od stakla. Na taj način kuća oslikava valjanje brežuljaka i redova maslina koje obilježavaju krajolik koji ju okružuje, stvarajući zanimljiv dijalog. Nastavljajući taj isti dijalog, kod gradnje su korišteni lokalni materijali, kao što su eukaliptus Messmate u konstrukciji stropa i poda te kamen sličan onome koji je korišten na kolonijalnim stazama ulice Piper u obližnjem Kynetonu.

Interijer je prostran i snažan, s bogatstvom drvene građe u podovima i nizom dekorativnih elemenata koji služe za stvaranje istinskog doma. Stakleni zidovi omogućuju ulazak prirodnom svjetlu, kao i pogled na okolinu.

Izvor: https://www.homedsgn.com/