Eklektičan dom šesteročlane obitelji

Znate li što znači pojam ”Eklektičan dom” ili Eklektičan stil uređenja doma?

Nekome to izgleda čudno i neshvatljivo budući da je to uređenje doma gdje je uključeno više stilova, boja i dekoracija. Naravno, sve to izgleda lijepo samo kada se zna kako sve to iskombinirati i postići taj eklektičan stil u svome domu. Ovaj stil uređenja nije nimalo lagan ali je jako lako za pogriješiti i izgubiti se pri uređenju. Sve mora biti u balansu, odnosno da sve boje, dekoracije, namještaj i ostalo bez obzira na to što će biti u različitim stilovima, moraju biti jako dobro usklađeni i bez pretjerivanja.

Dobra strana eklektičnog stila je što se upotrebljavaju već korišteni i stari komadi namještaja koje možete lako prenamijeniti u nešto drugo ili ih samo prebojate kako bi ih ‘osvježili’.

Zidne tapete s raznim motivima te štukature su nezaobilazan dio ovoga stila.

Dakle, poigravanje s nespojivim elementima je ono što čini ovaj stil posebnim i nesvakodnevnim. Slobodno se prepustite mašti i krenite u uređivanje kako vas mašta ponese, ali pritom pazite da ne pretjerate s detaljima.

Ovaj eklektičan dom jako zanimljivih detalja nalazi se u Argentini.

U njemu žive Andrea, Fernando i njihovo četvero djece. Kako su godine prolazile, a obitelj postajala sve veća, Andrea i Fernando su mijenjali i proširivali kuću te ju prilagođavali svojim potrebama. Danas se kuća povremeno iznajmljuje za snimanje kataloga i kulinarskih emisija. A kako i ne bi kada izgleda ovako prekrasno, baš kao iz časopisa!

Obitelj inspiraciju za uređenje svog doma crpi iz časopisa, putovanja ili pak s raznih zanimljivih Instagram profila.

Boje zidova i namještaja u većini prostorija su neutralne, stoga kako možemo vidjeti na fotografijama, mogu “podnijeti” puno raznih predmeta i dekoracija različitih stilova.

Izvor: https://www.apartmenttherapy.com/

Što mislite o ovome stilu uređenja? Biste li se snašli u ovom stilu uređenja te biste li ga uvrstili u svome domu?

Kako vam se sviđa eklektičan dom ove šesteročlane obitelji? Pišite nam u komentarima!

Please follow and like us:

Leave a Comment

error

Pokaži svima svoju kreativnost u uređenju svoga doma! Prijavi se na: info@uredjenje-doma.com