Stan u Tel Avivu… za mačke

Smješten u Tel Avivu, u Izraelu, ovaj moderni apartman dizajnirala je Keren Atzmon 2016. godine.

Mačke su ključ ove priče – one su dio dizajna apartmana i značajan element planiranja. Namještaj, zidovi i stolarija dizajnirani su s mačkama na umu – kako sudjeluju u prostoru i interakcija s njima.

Stan je veličine 70 četvornih metara, ali je redizajniran i planiran kako bi se najbolje prilagodio potrebama njegovih vlasnika. Cilj je bio stvoriti jedan široki, otvoreni prostor.

Kuhinja je definirana kao osnovni element – srce doma. Sastoji se od visokih crnih ormarića. Radni otok dug 4,7 metara obuhvaća sve funkcije potrebne za rad kuhinje. Otok je izrađen od hrasta, sa sivom porculanskom radnom pločom. Ovi materijali postavljaju ton i oblikuju spojni element dizajna cijelom stanu. Položaj otoka omogućuje kontrolu i kontakt očima sa svim prostorima apartmana.

Kako bi se naglasio osjećaj prostora i zamaglilo razliku između privatnih i javnih dijelova prostora, spavaća soba dizajnirana je sustavom prozirnih kliznih vrata s drvenim okvirom. Transparentnost stvara izravni kontinuitet sa središnjim područjem i osjećaj većeg prostora.

Zid se nastavlja u drveni panel, s policama koje mačke koriste za igru ​​i kretanje iz jednog dijela stana u drugi. Ovaj zid daje mačkama pristup do vrha kuhinjskih ormarića, odakle se mogu i spustiti na drugu stranu.

Glavna kupaonica nalazi se iza zidova ormara u spavaćoj sobi i skrivenih vrata – oboje je u tamno plavo-zelenoj nijansi. Zajedno formiraju čist rez, jednolični prednji dio, koji daje boju središnjem prostoru.

Radna soba je na kraju stana, zatvorena i odvojena od ostatka prostora. To omogućuje privatnost i odvojenost, pružajući vlasnicima mir za njihov rad. Dizajn namještaja omogućuju mačkama aktivno sudjelovanje i na ovom području.

Na polici za knjige, koja služi i kao spremište, uključena je modna pista za mačke, koja se spaja na gornji dio preko kojeg mačke mogu doći do drugog kraja prostorije. Polica također sadrži tajni prolaz za mačke.

Svi materijali i boje su pažljivo dizajnirani. Naglasak je stavljen na ravne, jasne linije te na funkcionalnost za vlasnike, pa cijeli stan ima osjećaj čistoće i prostranosti.

Izvor: https://best-home-designs.com/

Nadamo se da vam se sviđaju proizvodi koje preporučujemo. Za vašu informaciju, kupnjom putem linkova na ovoj stranici omogućavate nam proviziju. To nema utjecaja na cijenu proizvoda za vas. Hvala!