Stan u Tel Avivu (za mačke)

Stan prilagođen vašim ljubimcima… Što kažete o tome? Jeste li ljubitelj mačaka, pasa ili drugih vrsta kućnih ljubimaca?

Jel’ vaši ljubimci imaju svoj prostor u vašem stanu namijenjen samo njima? Znaju li svoje mjesto u vašem domu?

Ako ste ljubitelj mačaka, ovaj moderni stan smješten u Tel Avivu, u Izraelu, dizajniran od strane Keren Atzmon 2016. godine može vam pomoći u idejama oko uređenja vašeg stana u kome bi i mace imali svoje kutke za uživanje i igri.

Mačke su ključ ove priče. One su dio dizajna ovog stana i značajan element planiranja. Namještaj, zidovi i stolarija dizajnirani su s mačkama na umu, kako sudjeluju u prostoru i interakcija s njima.

Stan je veličine 70 četvornih metara, ali je redizajniran i planiran kako bi se najbolje prilagodio potrebama njegovih vlasnika. Cilj je bio stvoriti jedan široki, otvoreni prostor koji bi bio dovoljno interaktivan mačkama te potpuno ugodan i samim vlasnicima.

Kuhinja je definirana kao osnovni element – srce doma. Sastoji se od visokih crnih ormarića koji bez obzira na to što su tamni, daju jako lijepi kontrast cijeloj kuhinji. Radni otok dug 4,7 metara obuhvaća sve funkcije potrebne za rad kuhinje a pritom ima i puno mjesta za skladiranje te druženje s ukućanima.

Otok je izrađen od hrasta, sa sivom porculanskom radnom pločom. Ovi materijali postavljaju ton i oblikuju spojni element dizajna cijelom stanu. Položaj otoka omogućuje kontrolu i kontakt očima sa svim prostorima ovoga stana.

Kako bi se naglasio osjećaj prostora i zamaglilo razliku između privatnih i javnih dijelova prostora, spavaća soba dizajnirana je sustavom prozirnih kliznih vrata s drvenim okvirom. Transparentnost stvara izravni kontinuitet sa središnjim područjem i osjećaj većeg prostora.

Svjetlost koja dolazi iz dnevnog boravka savršeno ulazi i u spavaću sobi, a kada vlasnici žele privatnost, samo povuku elegantne zastore. Staklena vrata također vizualno povećava prostor jer nema onih klasičnih vrata koja potpuno zatvore prostor.

Zid se nastavlja u drveni panel, s policama koje mačke koriste za igru ​​i kretanje iz jednog dijela stana u drugi. Ovaj zid daje mačkama pristup do vrha kuhinjskih ormarića, odakle se mogu i spustiti na drugu stranu. Vjerujemo da im je zabavno!

Često mace koje žive u stanovima traže malo više interakcije i igre, a ovim načinom omogućujete im da se sami igraju i šetaju po stanu bez da vas traže da se igrate s njima. Praktično, što ne?

Glavna kupaonica nalazi se iza zidova ormara u spavaćoj sobi i skrivenih vrata koja je obojana u tamno plavo-zelenoj nijansi. Zajedno formiraju čist rez, jednolični prednji dio, koji daje boju središnjem prostoru, a nitko ne bi primijetio da su to vrata koja vode u kupaonu.

Odlično izvedeno! Nikada ne biste pomislili da su to vrata koja vode u drugu prostoriju.

Radna soba je na kraju stana, zatvorena i odvojena od ostatka prostora. To omogućuje privatnost i odvojenost, pružajući vlasnicima mir za njihov rad. Dizajn namještaja omogućuju mačkama aktivno sudjelovanje i na ovom području.

Zar nije super kada usred napornog radnog dana dođe vaša maca i da vam malo pozitivne energije te se ujedno i poigrate skupa kako biste odmorili od stresa na poslu?

Na polici za knjige, koja služi i kao spremište, uključena je modna pista za mačke, koja se spaja na gornji dio preko kojeg mačke mogu doći do drugog kraja prostorije. Polica također sadrži tajni prolaz za mačke. Kul!

Svi materijali i boje su pažljivo dizajnirani. Naglasak je stavljen na ravne, jasne linije te na funkcionalnost za vlasnike, pa cijeli stan ima osjećaj čistoće i prostranosti koji je odličan kako za vlasnike tako i za ove krasne mace.

Izvor: https://best-home-designs.com/

 

Što kažete? Biste li svoj dom uredili prema potrebama vaših ljubimaca te kako vam se sviđa izgled ovog stana?

Please follow and like us:

Leave a Comment

error

Pokaži svima svoju kreativnost u uređenju svoga doma! Prijavi se na: info@uredjenje-doma.com